Šokolādes kūka ar trifeli, briedinātiem kailgraudu miežiem, iebiezināto pienu un zemeņu putām

4 personām
Šokolādes kūka ar trifeli, briedinātiem kailgraudu miežiem, iebiezināto pienu un zemeņu putām
(0)

200 g smilšu mīklas
200 g vārīta iebiezinātā piena
400 g šokolādes
100 g saldā krējuma

1 tējk. kailgraudu miežu
2 ēd. kar. Dansukker Gaišā Muscovado cukura
2 ēd. kar. ūdens
50 g baltās šokolādes

1 ola
70 g Dansukker pūdercukura
50 g zemeņu

100 g sezonas ogu
20 g Dansukker cukurbiešu cukura

100 g tumšās šokolādes
1 tējk. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
20 g sviesta
20 g kakao pulvera

 

Šokolādes kūka
Smilšu mīklu izveltnē 5 mm plānā kārtā un cep 200°C apmēram 7 minūtes, atdzesē un liek formā, virsū 1 cm biezā kārtā klāj vārīto iebiezināto pienu. Ļauj nedaudz atdzist, virsū klāj izkausētu šokolādi, kam pievienots saldais krējums, atdzesē un pasniedz.

Briedināti kailgraudu mieži
Miežus noskalo un liek vārīties Muscovado cukura un ūdens maisījumā, līdz graudi ir gatavi, nokāš un liek graudus uz salvetēm, ļauj atdzist, panē ūdens peldē izkausētā baltajā šokolādē, pasniedz.

Zemeņu putas
Olas baltumu saputo, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz veidojas stingras putas, pievieno sablendētas zemenes, izmaisa un pasniedz.

Ogu mērce
Sezonas ogas savāra kopā ar cukuru un sablenderē, izberž caur sietu, atdzesē un pasniedz.

Šokolādes trifele
Šokolādi izkausē ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, pievieno sviestu un Muscovado cukuru. Masu atdzesē un veido trifeles. Panē kakao pulverī un pasniedz.

Receptes autors - Raimonds Zommers