Šokolādes kūka ar apelsīnu krēmu

12 gabaliņi
Šokolādes kūka ar apelsīnu krēmu
(0)

Kūka
300 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
200 ml piena
125 g sviesta vai margarīna
2 olas
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
350 g kviešu miltu
1 1/2 tējkarote cepamā pulvera

Pildījums
300 g saldā krējuma
75 g Dansukker želejas cukura Multi
2 ēdamkarotes apelsīnu sulas koncentrāta

Garnējums
2 apelsīni
100 ml ūdens
50 g Dansukker želejas cukura Multi
150 g saldā krējuma

Uzstādiet cepeškrāsns temperatūru uz 175 °C. Apaļu cepamo formu ar noņemamām malām ieziediet ar taukvielām un izkaisiet ar rīvmaizi.

Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem. Ielieciet olu baltumus traukā un saputojiet stingrās putās. Pievienojiet dzeltenumus un pūdercukuru ar šokolādes garšu.

Sajauciet miltus ar vaniļas cukuru un cepamo pulveri un pievienojiet masai, pārmaiņus pievienojot arī pienu. Pievienojiet taukvielas. Ielejiet mīklu formā un cepiet šokolādes kūku cepeškrāsns zemākajā daļā aptuveni 1 stundu. Ļaujiet kūkai atdzist formā, un tad sagrieziet to uz pusēm, veidojot divas pamatnes.

Pēc tam vienu kūkas pamatnes daļu ielieciet atpakaļ formā. Karsējiet 100 ml krējuma ar želejas cukuru ½ minūti. Pārējo krējumu saputojiet, taču ne cietās putās, jo tad pildījums būs graudains. Pievienojiet sulas koncentrātu un želejas cukura maisījumu un kārtīgi samaisiet. Ielejiet pildījumu formā un ievietojiet ledusskapī, lai tas sacietē.

Uzlieciet otro pamatni uz pildījuma. Apelsīnus nomizojiet un sadaliet daiviņās. Izkārtojiet daiviņas uz kūkas.

Uzvāriet ūdeni ar želejas cukuru. Ļaujiet atdzist pirms pārlejat apelsīniem. Saputojiet krējumu stingrās putās un garnējiet kūku.

Apelsīnus varat aizstāt ar citām ogām vai augļiem. Izvēlieties sulu, kas atbilst pēc garšas.