Šokolādes krēms ar piparmētru beze cepurīti

6 nelielas porcijas
Šokolādes krēms ar piparmētru beze cepurīti
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 75 g tumšās šokolādes
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 ēdamkar. Dansukker želejas cukura Multi
  • 1 ēdamkar. Dansukker Tumšā sīrupa
  • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Beze gatavošanai

  • 3 olu baltumi
  • 180 g Dansukker baltā cukura
  • 30 g Dansukker pūdercukura
  • Grauzdēti drupināti lazdu rieksti dekorēšanai
  • 1-2 pilieni piparmētru eļļas vai esences

Šokolādi sadrupina. Krējumu un želejas cukuru uzvāra 30 sekundes un pārlej šokolādei. Pievieno Muscovado un vaniļas cukuru. Maisa, līdz masa viendabīga, salej formiņās un atdzesē.
Beze gatavošana. Olas baltumus un cukuru silda ūdens peldē, līdz cukurs izšķīdis. Pievieno pūdercukuru un puto 5-10 minūtes. Pievieno pāris pilienu piparmētru esences. Caur dekorēšanas tūtiņu izspiež cepurītes virs šokolādes krēma un apdedzina virskārtu, izmantojot virtuves liesmas pūtēju, Pārkaisa ar grauzdētiem, drupinātiem riekstiem.
No atlikušās beze masas pagatavo mazus beze riņķīšus.

Šo recepti sastādīja

Dansukker