Šokolādes, laima un aveņu krēmkūka

Apmēram 12 šķēles 1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī
Izgaršo laima pīrāgu ar šokolādes un aveņu krēma garšu! Laima pīrāgu var dažādot pēc patikas un garšas vēlmēm. Šim laima pīrāgam ir sulīga šokolādes pamatne un atspirdzinošs aveņu krēms.
Šokolādes, laima un aveņu krēmkūka
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

    Šokolādes pamatnei

    • 150 g sviesta
    • 75 g Dansukker pūdercukura
    • 4 ēdamkar. kakao pulvera
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 210 g kviešu miltu
    • 1 olas dzeltenums

    Laima pildījumam

    • 4 olu dzeltenumi
    • 320 g skābā krējuma
    • 75 g Dansukker pūdercukura
    • 1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
    • 0,5 laima miziņas
    • 2 laimu sula

    Aveņu krēmam

    • 250 g aveņu
    • 1 ola
    • 120 g Dansukker Ievārījuma cukura
    • 25 g sviesta istabas temperatūrā

    Dekorēšanai

    • svaigas avenes

    Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

    Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm izmēros.

    Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.

    Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.

    Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Tikmēr sagatavo aveņu krēmu. Avenes iz berž cauri sietam. Olas sakuļ un iemaisa aveņu masā. Vēlreiz visu izberž cauri sietam. Pievieno ievārījuma cukuru un maisot vēnām uzvāra (2-3 minūtes).

    Krēmu noņem no uguns un ievieno sviestu. Bļodu ar maisījumu ievieto aukstā ūdens peldē un ar elektrisko putotāju kuļ, līdz maisījums atdzisis. Pārlej tīrā stikla burciņā un novieto vēsumā.

    Pirms pasniegšanas krēmu pārsmērē kūkai un rotā ar avenēm.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker