Šokolādes – piparmētru īriss

35 gab.
Šokolādes – piparmētru īriss
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

50 ml Dansukker baltā cukura
100 ml Dansukker gaišā sīrupa
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
300 ml saldā krējuma
2 ēd.kar. kakao pulvera
8 After Eights šokolādes konfekšu
1 ml 24% citronskābes

Cukuru, sīrupus, saldo krējumu un kakao pulveri katliņā samaisa un vāra 20 minūtes. Pievieno After Eights šokolādes, citronskābi, un maisot vāra vēl 5 minūtes. Īrisa gatavību pārbauda ar termometru (temperatūrai jābūt 120-125 °C) vai arī, ielejot tējkaroti masas aukstā ūdenī – ja masa neizplūst, tā ir gatava. Īrisu salej mazliet ietaukotā 15x20 cm formā un atstāj, lai sastingst. Griež gabalos un tin papīršos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker