Smilšu mīklas groziņi ar šokolādes krēmu un glazētiem riekstiem

Smilšu mīklas groziņi ar šokolādes krēmu un glazētiem riekstiem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

 

Smilšu mīklai
200 g Dansukker cukura *
400 g auksta sviesta
600 g kviešu miltu

 

Krēmam
100 g labas šokolādes
100 g sviesta

 

Riekstu griljāžai
200 g dažādu riekstu (lazdu rieksti, veselas mandeles, valriekstu pusītes)
Dansukker Zeltainais cukura sīrups

 

 

Uz galda izsijā miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu vai uz dārzeņu rīves sarīvētu aukstu sviestu un cukuru. Ar lielu nazi mīklu sastrādā drumstalās, pēc tam ar vēsām rokām (atdzesē aukstā, tekošā ūdenī) ātri samīca viendabīgā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

 

Groziņus cep silikona vai metāla formiņās 200°C 10-12 minūtes.

 

Šokolādi izkausē ūdens peldē kopā ar sviestu, ļauj atdzist un tad ar mikseri saputo. Ar konditorejas šprici gatavajos groziņos iespiež krēmu.

 

Riekstus uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē, pievieno sīrupu un maisot īsu brīdi uzkarsē, tad ar karoti uzmanīgi liek glazētos riekstus uz šokolādes krēma, ļauj sastingt.

 

 

* Klasiskai smilšu mīklai izmantojams baltais smalkais cukurs. Karameļu krāsu un garšu var iegūt, baltā cukura vietā izmantojot kādu no brūnajiem cukuriem. Tumšais Muscovado vai Farīna cukurs veidos tumšāku un izteiktāku karameļu „noti”, bet gaišais Muscovado cukurs – maigāku.

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker