Skandināvu augļu drupatu pīrāgs

Skandināvu augļu drupatu pīrāgs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

150 g sviesta
180 g kviešu miltu
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 ½ tējk. cepamā pulvera
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Pildījumam
600 – 800 g augļu vai ogu
50 – 75 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 – 2 ēd. kar. kartupeļu cietes

Uz lēnas uguns izkausē sviestu, noņem no plīts un atstāj 5 minūtes. Sajauc atlikušās sastāvdaļas, pievieno sviestu un samaisa vienmērīgā masā. Masu pāris stundas atdzesē ledusskapī. Augļus vai ogas izkārto ietaukotā pīrāgu pannā. Pārkaisa ar kartupeļu cieti un mīklas drupatām. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C aptuveni 30 minūtes.

Variācijas
Mīklai var pievienot 2 g malta kardamona.
100 g kviešu miltus var aizvietot ar 100 g auzu pārslām.
Ja izmanto ābolus, lielisku garšas papildinājumu dos Dansukker Farīna cukurs. Ja to izvēlas, ½ no dotā cukura daudzuma jāaizvieto ar Dansukker Farīna cukuru. Ābolu šķēlītes, pirms izkārtot pannā, var apkaisīt ar kanēli.
Sasmalcinātas mandeles garšo lieliski, ja pīrāgam pievieno plūmes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker