Zupai
1 kg saldētu meža ogu maisījuma (avenes, zemes, kazenes, mellenes)
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml rozā šampanieša
Biezpiena musam
200 g biezpiena
200 g saldā krējuma
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
Pasniegšanai
100 g grauzdētu mandeļu
50 g drupinātu cepumu
Meža ogu zupas pagatavošana
Katliņā ieber ogu maisījumu, cukurus un šampanieti. Zupu vāra 20 minūtes, tad sablenderē un izkāš caur sietu. Sifonā uzputo. Pasniedz no sifona, pārlejot krēmu. Ja nav sifona, meža ogu zupu pasniedz, vienkārši pārlejot krēmu.
Biezpiena musa pagatavošana
Uzputo saldo krējumu ar cukuru, iecilā biezpienu, kas pirms tam izberzts caur sietu. Sapilda masu konditorijas maisā un pilda šķīvjos. Dekorē ar grauzdētām mandelēm, pārkaisa ar drupinātiem cepumiem.
Receptes autors - šefpavārs Andris Rūmītis: "Vienkāršs ēdiens, kas pagatavots neordinārā veidā. Sifons ir vienreizējs ieguldījums, ar kuru var patīkami pārsteigt. Sifonu var izmatot arī krēmzupām, mērcēm utt. Jāatceras, ka zupas temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 60 grādus. Labu apetīti!"
Šo recepti sastādīja