8 viegli sālītas siļķes filejas gabali
3 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
sula no 1 citrona
4 ēd. kar. kviešu miltu
2 saputotas olas
3 ēd. kar. baltmaizes rīvmaizes
eļļa cepšanai
Piedevām
600 g ar mizu vārītu, tad nomizotu kartupeļu
2 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
šķipsna sāls
100 ml ūdens
50 g sviesta
Pagatavošana
Farīna cukuru sajauc ar citrona sulu un ierīvē siļķu filejas. Marinē vienu diennakti. Tad filejas panē miltos, olā un rīvmaizē un 40 sekundes cep lielā daudzumā sakarsētas eļļas.
Piedevu pagatavošana
Sakarsē pannu, uzber Farīna cukuru, sāli, uzlej ūdeni, pievieno sviestu un karsē, līdz izveidojas karamele. Pievieno kartupeļus, apbrūnina. Pasniedz ar siļķi.
Receptes autors - Lauris Aleksejevs
Šo recepti sastādīja