Sendviču cepumi

12 gab. 90 minūtes + 5 stundas
Sendviču cepumi ir labākais no divām pasaulēm vienlaikus - nav jāizvēlas starp kūku un saldējumu, ja var abus uzreiz. Šie sendviču cepumi ir perfekti atpūtas pauzītei saulē.
Sendviču cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Vaniļas saldējums

    • 130-170 g Dansukker baltā cukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 300 ml piena
    • 400 ml saldā krējuma
    • 280 g Dansukker Dzidrā sīrupa

    Cepumi

    • 60 g mandeļu
    • 60 g lazdu riekstu
    • 100 g tumšās šokolādes
    • 230 g sviesta istabas temperatūrā
    • 260 g Dansukker Farīna cukura
    • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 1 ola
    • 330 g kviešu miltu
    • 1,5 tējkar. pārtikas sodas

    Vispirms pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.

    Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.

    Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.

    Masu lej garenā formā un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas.

    Sagatavo cepumus. Cepeškrāsni noregulē uz 190°C.

    Mandeles, lazdu riekstus un šokolādi sasmalcina.

    Sviestu ar farīna un vaniļas cukuru  sakuļ. Pievieno olu.

    Visas sausās sastāvdaļas samaisa un pievieno mīklai. Iemaisa arī riekstus un šokolādi.

    No mīklas veido mazas bumbiņas, kuras izveltnē plakanas. Kārto uz cepampapīra un mazliet piespiež. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes. Atdzesē.

    Saldējumu izņem no formas, sagriež šķēlēs, iespiež katru gabaliņu starp diviem cepumiem un vēlreiz novieto saldētavā uz 2-3 stundām. Arī pāri palikušos cepumus sasaldē un izmanto vasaras atspirdzinājumam.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker