Sarkano biešu sīrups ar granātābolu sulu - Receptes

Sarkano biešu sīrups ar granātābolu sulu

500 ml gatava sīrupa
Vai ir kas labāks par mājās gatavotu limonādi karstā vasaras dienā? Izmēģini kaut ko jaunu un nebijušu – sarkano galda biešu sīrupu ar granātābolu sulu. Tam ir brīnišķīga garša un spilgta, koša krāsa! Sīrupa cukuram pievienotais enzīms pektināze šķeļ augļu pektīnu un ļauj iegūt vairāk vērtīgās sulas. Ir svarīgi ievērot temperatūras režīmu, jo sīrupa cukurs zaudē pektināzes aktivitāti temperatūrā virs 55 °C.
Sarkano biešu sīrups ar granātābolu sulu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 500 g sarkano biešu
  • 250 ml ūdens
  • 1 granātābols
  • 1 iepakojums Dansukker Sīrupa cukura

Ja bietes ir nevārītas, tad apvāriet tās kādas 10 minūtes. Vārīšanai izvēlieties mazāka izmēra bietītes!

Vārītas bietes nomizo un sasmalcina mazākos gabaliņos. Pievieno 250 ml ūdens, sēkliņas no granātābola un vāra vēl 10 minūtes. Masu sablenderē un ļauj atdzist līdz 45 °C.

Pievieno limonādes cukuru un maisot izšķīdina. Pārklāj ar vāku un pa nakti novieto istabas temperatūrā, lai sīrupa cukurs izvelk sulas no biezumiem.

Otrā dienā sīrupu uzkarsē (neuzvāra!) un izkāš caur sietu.

Lai uzlabotu uzglabāšanas laiku, sīrupu uzvāra 3 minūtes. Pilda tīrās izkarsētās burciņās, pievieno atlikušo citronmelisu, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;