Sāļie kēksi

6 lieli vai 12 mazi
Sāļie kēksi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

800 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. cepamā pulvera
2 tējk. Dansukker niedru cukura "Demerara"
1/2 tējk. sāls
100 g sviesta
400 ml piena
200 ml sarīvēta siera

Pildījumam
300 ml smalki sagriezta purava
100 g strēmelēs sagrieztas salami desas

Vai
100 ml sagrieztu kaltēto tomātu
100 g kubiņos sagriezta fetas siera
50 ml sagriezta svaiga bazilika

Vai
100 g gabalos sagriezta kūpināta šķiņķa
1/2 gabalos sagrieztas sarkanās paprikas
1 ēd. kar. svaiga oregāno (raudenes)

Sakarsē krāsni līdz 250°C.

Samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un sviestu, pievieno pienu, rūpīgi samaisa. Samaisa izvēlētā pildījuma sastāvdaļas un pievieno mīklai.

Sadala mīklu pa kēksu formām un pārkaisa pāri sarīvēto sieru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes (ja izmanto mazās formas) vai apmēram 18 minūtes (ja lielās).

Kēksus var pasniegt siltus vai aukstus, tāpēc tie lieliski der kā ceļamaizītes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker