Saldskābais vīģu un tomātu čatnijs

Saldskābais vīģu un tomātu čatnijs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

500 g smalkos gabalos sagrieztu tomātu
4-5 svaigas vai žāvētas vīģes, kas sagrieztas četrās daļās
1 kaltēts čili pipars
2,5 cm garš svaiga ingvera gabals, sasmalcināts
1 tējk. garšvielu maisījuma, kurā ir fenheļa un sinepju sēklas, ķimenes
4 ēd. kar. Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 ēd. kar. olīveļļas
1 saspiesta ķiploka daiviņa
1/2 tējk. sāls

Sakarsē pannā eļļu. Pieliek klāt čili, ingveru, garšvielu maisījumu un ķiploku. Maisa kādu laiku, pieliek tomātu un cukuru. Vāra uz lēnas uguns bez vāka apmēram 15 minūtes, līdz tomātu sula ir izgarojusi un maisījums ir sabiezējis.

Pieliek vīģes gabalus un uz lēnas uguns vāra maisījumu apmēram 5 minūtes. Var pasniegt siltu vai aukstu. Ja izmanto žāvētas vīģes, pieliek tās maisījumam vienlaicīgi ar čili.

Šo recepti sastādīja

Dansukker