Saldskābā maize - Receptes

Saldskābā maize

Saldskābā maize
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas


200 g ūdens
15 g sausā rauga
75 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
30 g olīveļļas gatavojot cepeškrāsnī / 5 g olīveļļas gatavojot maizes mašīnā
10 g sāls
1 g anīsa sēklu
1 g fenheļa sēklu
340 g kviešu miltu
90 g rudzu miltu
½ citrons sulai
1 ola pārsmērēšanai (gatavojot cepeškrāsnī)

Gatavošana cepeškrāsnī

Siltā ūdenī izšķīdina raugu, sāli un sīrupu. Iemaisa smalki saberztas garšvielas, citrona sulu, kviešu un rudzu miltus. Mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj raudzēties siltā vietā apmēram 2 stundas. Pēc tam mīklai pievieno eļļu un kārtīgi samīca. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti, novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram 40 minūtes. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek līdz 180°C uzkarsētā krāsnī. Cep aptuveni 25 – 30 minūtes, līdz maize iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti.

Gatavošana maizes mašīnā

Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;