Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu

10 glāzes 1 stunda + 8 stundas saldētavā
Saldēts dzirkstošais vīns ar avenēm un lakricas garšu ir saldais ēdiens, kurš izcili noderēs, ja vēlēsies ko īpašu. Kāpēc gan nenoslēgt, piemēram, Jaungada pusdienas, ar saldētu dzirkstošo vīnu? Pasniedz svinīgās glāzēs.
Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Cukura sīrups

    • 200 ml ūdens
    • 285 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
    • 200 g aveņu

    Saldētie burbuļi

    • 1 pudele dzirkstošā vīna (derēs arī gāzēts bezalkoholisks dzēriens)
    • 200 ml auksta ūdens

    Dekorēšanai

    • Citronmelisas lapiņas

    Vispirms pagatavo cukura maisījumu. Katliņā uzvāra ūdeni ar muscovado cukuru un avenēm. Vāra 3 minūtes. Maisījumu izberž caur sietu un ledusskapī atdzesē.
    Dzirkstošo vīnu ielej plastmasas traukā ar vismaz 2 litru tilpumu. Pievieno 200 ml ūdens un cukura un aveņu maisījumu. Izmaisa un liek saldētavā uz vismaz 8 stundām.
    Pirms pasniegšanas saldēto vīnu izņem no saldētavas. Ar dakšiņu ledus kristālus sadrupina. Ar saldējuma karoti liek ledus burbuļus aukstās glāzēs. Dekorē ar citronmelisas lapiņām.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker