Safrāna un pistāciju maizītes

Apmēram 40 maizītes

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

50 g svaiga rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
1 g safrāna (2 paciņas)
13 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
210 Dansukker dzidrā sīrupa
200 g sviesta istabas temperatūrā
900 g kviešu miltu
0,5 tējkar. sāls

Pistāciju pildījumam
150 g mandeļu pastas
80 g izlobītu pistāciju
100 g sviesta istabas temperatūrā
50 g Dansukker tumšā sīrupa
1 apelsīna miza

Virskārtai
sviests
Dansukker baltais cukurbiešu cukurs

Instrukcijas

Raugu sadrupina bļodiņā un pārlej ar siltu pienu.

Safrānu piestiņā saberž kopā ar ēdamkaroti cukura un pievieno raugam. Pievieno arī tumšo sīrupu. Sviestu sarīvē uz rupjās rīves un arī iemaisa piena maisījumā.

Pakāpeniski pievieno miltus. Pieber sāli un turpina mīcīt, līdz mīkla sāk atlekt no bļodas malām (apmēram 10 minūtes). Tad mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto situmā uz 20 minūtēm.

Sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē. Pistācijas sasmalcina. Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa.

Mīklu izliek uz iemiltotas virsmas kārtīgi samīca un izveltnē taisnstūra formā. Mīklas loksni pārklāj ar pildījumu, pārloka uz pusēm un sagriež 2 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpina pirkstos, veidojot rožmaizītes formu – katru galu virpina pretējā virzienā, tad kārto aplītī, garāko gal beigās nostiprinot zem maizītes. Katru maizīti ievieto papīra formiņā, mafinu silikona formā vai uz ar cepampapīru pārklātas cepešplāts un novieto siltā vietā uzrūgt 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C. Cep krāsns centrālajā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz dvielīša vai restītēm.

Pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar kristālisko cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.