Safrāna un pistāciju maizītes

Apmēram 40 maizītes 2 stundas
Safrāna un pistāciju maizītes
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 50 g svaiga rauga
  • 500 ml piena istabas temperatūrā
  • 1 g safrāna (2 paciņas)
  • 13 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 210 Dansukker dzidrā sīrupa
  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 900 g kviešu miltu
  • 0,5 tējkar. sāls

Pistāciju pildījumam

  • 150 g mandeļu pastas
  • 80 g izlobītu pistāciju
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 50 g Dansukker tumšā sīrupa
  • 1 apelsīna miza

Virskārtai

  • sviests
  • Dansukker baltais cukurbiešu cukurs

Raugu sadrupina bļodiņā un pārlej ar siltu pienu.

Safrānu piestiņā saberž kopā ar ēdamkaroti cukura un pievieno raugam. Pievieno arī tumšo sīrupu. Sviestu sarīvē uz rupjās rīves un arī iemaisa piena maisījumā.

Pakāpeniski pievieno miltus. Pieber sāli un turpina mīcīt, līdz mīkla sāk atlekt no bļodas malām (apmēram 10 minūtes). Tad mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto situmā uz 20 minūtēm.

Sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē. Pistācijas sasmalcina. Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa.

Mīklu izliek uz iemiltotas virsmas kārtīgi samīca un izveltnē taisnstūra formā. Mīklas loksni pārklāj ar pildījumu, pārloka uz pusēm un sagriež 2 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpina pirkstos, veidojot rožmaizītes formu – katru galu virpina pretējā virzienā, tad kārto aplītī, garāko gal beigās nostiprinot zem maizītes. Katru maizīti ievieto papīra formiņā, mafinu silikona formā vai uz ar cepampapīru pārklātas cepešplāts un novieto siltā vietā uzrūgt 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C. Cep krāsns centrālajā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz dvielīša vai restītēm.

Pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar kristālisko cukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker