Sabajons - Receptes

Sabajons

4 porcijas
Sabajons ir klasisks itāļu deserts, ko gatavo no olu dzeltenumiem, cukura un salda vīna.
Sabajons
Vērtējums: (28gab.)

Sastāvdaļas

4 olas dzeltenumi 
75 ml Dansukker niedru cukura „Demerara” 
100 ml stiprināta vīna (vislabāk – „Marsala”) 
Augļi vai ogas 

Vispirms augļus un/vai ogas izkārto četros traukos.

Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ putās.

Katliņā uzvāra ūdeni un tajā liek peldēt bļodiņu ar olu dzeltenumiem. Pievieno vīnu un karsē, līdz masa ir stingra un saturīga.

Ar karoti sabajonu liek pāri augļiem un/ vai ogām un pasniedz nekavējoties.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;