Sastāvdaļas
120 g rupjmaizes rīvmaizes
150 ml dažādu ogu mērces
40 ml Rīgas Melnā balzama
40 g kaltētu dzērveņu
200 g saldā krējuma
100 g maskarpones siera
40 g pūdercukura
100 g ābolu biezeņa
Instrukcijas
Uzbriedina rupjmaizes rīvmaizi. Var briedināt vieglā cukura sīrupā vai ogu sulā. Rīvmaizi ber uz paplātes un liek grauzdēties karstā krāsnī 5-7 min. Ļauj atdzist un sajauc rīvmaizi kopā ar 2/3 ogu mērces un Melno balzamu.
Dzērvenes izmērcē karstā ūdenī. Saldo krējumu saputo, tad pievieno maskarpones sieru un pūdercukuru. Saputo līdz vieglām un mīkstām mākoņu putām. Jāputo uzmanīgi – nedrīkst pārkult! Beigās iecilā ābolu biezeni un iejauc uzbriedušās dzērvenes.
Traukā pamīšus kārto maizes masu un krējumu tā, lai virsējā kārtā būtu maizes masa. Gatavos kārtojumus liek ledusskapī un atdzesē.
Atlikušo ogu mērci izmanto, pasniedzot ēdienu.
Receptes autors - Kaspars Jansons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.