Rudzu maize

Rudzu maize
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas


250 g ūdens
20 g presētā rauga
50 g sausā piena (3% tauku)
75 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
25 g margarīna
5 g sāls
325 g kviešu miltu
125 g rudzu miltu

Gatavošana cepeškrāsnī

Siltā ūdenī izšķīdina tumšo sīrupu, raugu un sauso pienu, atstāj uz 15 minūtēm. Tad pievieno sāli, kviešu miltus, rudzu miltus un mīkstas konsistences margarīnu. Mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj raudzēties siltā vietā apmēram 1 stundu. Mīklu vēlreiz kārtīgi samīca. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti, novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram 1 stundu. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek 175°C uzkarsētā krāsnī. Cep apmēram 40 minūtes, līdz maize iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti.

Gatavošana maizes mašīnā

Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750 g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker