Rozā greipfrūtu, rožu lapu un lavandas ievārījums

Rozā greipfrūtu, rožu lapu un lavandas ievārījums
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 300 g rozā greipfrūtu filejas
  • šķipsna lavandas ziedu
  • 10 g rožlapiņu
  • 220 g Dansukker ievārījuma cukura
  • 100 ml ūdens

1. Uzvāra ūdeni, aplej lavandas ziedus un notur 2–3 minūtes.
2. Nokāš lavandas caur sietu, ar šo šķidrumu aplej rožlapas un ļauj 10 minūtes ievilkties.
3. Greipfrūtu izfilē un liek katlā. Pievieno rožlapiņas ar lavandas ūdeni, uzvāra.
4. Pievieno cukuru un vāra uz mērenas uguns 15 minūtes.

Receptes autors: Uģis Veits
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs