Sastāvdaļas
100 g sviesta vai margarīna
300 ml kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
2 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 ola
Pildījumam
100 g notīrītu mandeļu
100 g lazdu riekstu
100 g valriekstu
100 g sviesta vai margarīna
50 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
50 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
2 ēd. kar. kviešu miltu
100 ml piena
Instrukcijas
Lazdu riekstus uz cepešpannas grauzdē krāsnī. Noņem čaumalas, berzējot riekstus (piemēram ar biezu virtuves papīru). Uzgrauzdē arī mandeles un valriekstus.
Izkausē taukvielas, viegli atdzesē. Visas mīklas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un mīklu ievieto apmēram 25 cm platā kūkas veidnē. Cep 10 minūtes 200°C. Tad samazina temperatūru līdz 175°C.
Pildījuma sastāvdaļas, izņemot mandeles un riekstus, sajauc katliņā. Vāra uz lēnas liesmas dažas minūtes. Noņem katliņu no plīts un iemaisa riekstus un mandeles.
Ielej pildījumu virs mīklas un cep apmēram 15 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.