Riekstu un mandeļu sacepums - Receptes

Riekstu un mandeļu sacepums

Riekstu un mandeļu sacepums
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Pamatnei
100 g sviesta vai margarīna
300 ml kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
2 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 ola

Pildījumam
100 g notīrītu mandeļu
100 g lazdu riekstu
100 g valriekstu
100 g sviesta vai margarīna
50 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
50 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
2 ēd. kar. kviešu miltu
100 ml piena

Lazdu riekstus uz cepešpannas grauzdē krāsnī. Noņem čaumalas, berzējot riekstus (piemēram ar biezu virtuves papīru). Uzgrauzdē arī mandeles un valriekstus.

Izkausē taukvielas, viegli atdzesē. Visas mīklas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un mīklu ievieto apmēram 25 cm platā kūkas veidnē. Cep 10 minūtes 200°C. Tad samazina temperatūru līdz 175°C.

Pildījuma sastāvdaļas, izņemot mandeles un riekstus, sajauc katliņā. Vāra uz lēnas liesmas dažas minūtes. Noņem katliņu no plīts un iemaisa riekstus un mandeles.

Ielej pildījumu virs mīklas un cep apmēram 15 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;