Riekstu pīrāgs - Receptes

Riekstu pīrāgs

8-12 porcijas
Riekstu pīrāgs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

 

Smilšu mīklas pamatnei
120 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 ola
150 g kviešu miltu
Šķipsniņa Dansukker vaniļas cukura
Šķipsniņa cepamā pulvera

Pildījumam
100 g sviesta
100 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
2 olas
100 g karameļu pildījuma (vai vārītā iebiezinātā piena)
120 g baltās šokolādes
100 g kviešu miltu

Dekoram
80 g negrauzdētu zemesriekstu
80 g valriekstu
50 g medus
50 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa

 

Pagatavo smilšu mīklu: taukvielas samīkstina līdz skābā krējuma konsistencei, iemaisa cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olu, izmaisa. Pievieno miltus un cepamo pulveri, visu uzmanīgi samīca (svarīgi nepārmīcīt par daudz!). Mīklu iespiež cepamformā ar izņemamo apakšu, kuras diametrs ir 23 cm. Noklāj gan apakšu, gan sānu malas.

Gatavo pildījumu: saputo sviestu ar Muscovado cukuru. Pa vienai pievieno olas. Turpinot putošanu ar lēniem apgriezieniem, pievieno karameļu pildījumu. Pievieno miltus, samaisa. Pēdējo pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi. Visu samaisa un kārto smilšu mīklas grozā.

Gar ārējo pīrāga malu kārto valriekstus, bet zemesriekstus saber pīrāga vidusdaļā. Cep cepeškrāsnī 180°C aptuveni 30 minūtes.

Atdzesē istabas temperatūrā, pēc tam ledusskapī. Atbrīvo no formas. Pirms pasniegšanas uzsilda medu ar tumšo sīrupu un pārklāj ar to pīrāgu.

Receptes autore - Marika Bērziņa

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;