Riekstu kūka Mātes dienā

Riekstu kūka Mātes dienā
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

2 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
4 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g mīksta sviesta
100 g drupinātu lazdu riekstu
120 g kviešu miltu
8 g cepamā pulvera
100 ml piena

Glazūrai
300 g Dansukker pūdercukura
15 ml šķidrā margarīna
15-30 ml ūdens
Krāsainas sulas (pēc vēlēšanās)

Olas, cukuru un vaniļas cukuru saputo gaisīgās putās. Pamazām putās istrādā sviestu. Samaisa riekstus, miltus un cepamo pulveri. Pārmaiņus ar pienu maisījumā iecilā saputotās olas. Maisījumu izlej ietaukotā un miltiem izkaisītā cepampannā un cep krāsns apakšējā daļā apmēram 40 minūtes 175°C.

Glazūras pagatavošana
Pūdercukuru, ūdeni un margarīnu samaisa kopā, līdz iegūst viendabīgas konsistences glazūru. Ja vēlas, iekrāso glazūru ar sulu. Pārlej glazūru kūkai pāri. Noliek uz režģa atdzist. Pēc vēlēšanās izgrezno kūku.

Šo recepti sastādīja

Dansukker