Rauga mīkla smalkmaizītēm (pamatrecepte) - Receptes

Rauga mīkla smalkmaizītēm (pamatrecepte)

Rauga mīkla smalkmaizītēm (pamatrecepte)
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

1 kg kviešu miltu + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai 
350 g piena
150 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai *

150 g sviesta vai margarīna
2 olas (M)
80 g presētā rauga
10 g sāls

 

Raugu sajauc ar divām ēdamkarotēm cukura, divām ēdamkarotēm miltu un nedaudz silta ūdens, līdz veidojas pašķirda purtiņa. Noliek siltā vietā, lai raugs atdzīvojas.

Taukvielas saputo ar cukuru, pievieno olas, sāli un siltu pienu. Pievieno izsijātus miltus un raugu. Samīca gludu, elastīgu mīklu, apsedz ar tīru drāniņu un siltā vietā uzraudzē, līdz mīklas apjoms dubultojies. Mīklu atspaida un veido smalkmaizītes.

* Rauga atdzīvināšanai un „barošanai” tiek izmantots sīrups. Šķidrā veidā sadalīta saharoze ir raugam vieglāk izmantojama, līdz ar to rauga mīklas bulciņas un pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;