Rabarberu želeja ar mīkstu siera virskārtu

4 porcijas
Rabarberu želeja ar mīkstu siera virskārtu
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

1 kg rabarberu
400 ml ūdens
15 ml svaigi spiestas citronu sulas
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 želatīna plāksnītes

 

Siera virskārtai
100 g Filadelfijas siera, var izvēlēties vieglo
100 ml trekna saldā krējuma
20 g Dansukker pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g smalki sadrupināta kardamona

 

Dekorēšanai
4 zemenes

Izmērcē želatīna plāksnītes ūdenī. Rabarberus sasmalcina un liek katlā ar ūdeni. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Nokāš. Liek šķidrumu atpakaļ katlā. Pieliek citronu sulu, cukuru un uzvāra. Pieliek želatīnu. Sadala pa 4 deserta traukiem, liek ledusskapī. Saputo kopā visas sastāvdaļas siera virskārtai. Uzliek siera cepuri virs sastingušās želejai. Pēc vēlēšanās dekorē ar zemenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker