Rabarberu marmelāde ar kardamonu un vaniļu

1 litrs 25 minūtes
Kāpēc gan neizmēģināt rabarberu marmelādi ar dažādām garšvielām un piedevām, lai iegūtu tīkamo garšu? Šai rabarberu marmelādei ir kardamona un vaniļas garša, kas labi iederēsies kā piedeva ceptai maizei, kā arī kā tortes pildījums.
Rabarberu marmelāde ar kardamonu un vaniļu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 500 g rabarberu
  • 500 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • 2 tējkar malta kardamona
  • 1 vaniļas pāksts

Rabarberu noskalo un sagriež gabaliņos. Pievieno cukuru, kardamonu un uzvāra.

Vaniļas pāksti atver un pievieno ievārījumam. Vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Vaniļas pāksti izņem. Ievārījumu uzmanīgi izmaisa, lai rabarberu gabaliņi neizjuktu.

Pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker