Rabarberu kūka ar gaiļbiksīšu želeju

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai
100 g sviesta
1 ola
100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
225 g miltu

Pildījumam
3–4 rabarberu kāti
2 olas
400 ml saldā krējuma
3 karotes Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Glazūrai
250 g svaigu gaiļbiksīšu ziedu
200 g Dansukker sīrupa cukura
250 ml ūdens
15 g agaragara pulvera (želatīna aizvietotājs)

Instrukcijas

Iepriekšējā vakarā vai agrāk pagatavo gaiļbiksīšu sīrupu. Svaigus gaiļbiksīšu ziedus pārlej ar 250 ml verdoša ūdens, tad atdzesē līdz 30–40 °C temperatūrai un iemaisa 200 g Dansukker Sīrupa cukura. Atstāj pa nakti ievilkties, un nākamajā rītā sīrups gatavs.

Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc visas sastāvdaļas, ietin plēvē un atstāj ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm.

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C. Mīklu izklāj apaļā kūkas formā 20 cm diametrā un sabaksta ar dakšiņu. Loksni cepamā papīra saņurca, iekārto formā virs mīklas un uzber uz tās sausus zirņus (apmēram 250 g vai tā, lai pārklātu visu formu un lai mīkla cepšanas laikā neceltos. Pēc 10 minūšu cepšanas zirņus noņem un turpina cept vēl 3–5 minūtes.

Pildījumam sakuļ kopā olas ar brūno cukuru un iemaisa saldo krējumu.

Formā kārto nomizotus, sagrieztus rabarberus un pārlej ar krējuma maisījumu. Cepeškrāsns  temperatūru samazina līdz 160 °C. Kūku turpina cept 30 minūtes. Kad kūka gatava, to atdzesē vispirms istabas temperatūrā, tad liek ledusskapī uz 1 stundu.

Gaiļbiksīšu sīrupu uzvāra, pievieno agaragara pulveri, padzesē līdz 65–70 °C temperatūrai un pārlej rabarberu kūkai. Atdzesē istabas temperatūrā, un tad liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Dekorē ar svaigiem gaiļbiksīšu, ābolu un ķiršu ziediem.

Recepti sagatavojis Renārs Purmalis

Video recepti, kā pagatavot šo kūku, noskaties mūsu Youtube kanālā!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.