Rabarberu kūka ar gaiļbiksīšu želeju - Receptes

Rabarberu kūka ar gaiļbiksīšu želeju

Rabarberu kūka ar gaiļbiksīšu želeju
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Smilšu mīklai

    • 100 g sviesta
    • 1 ola
    • 100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 225 g miltu

    Pildījumam

    • 3–4 rabarberu kāti
    • 2 olas
    • 400 ml saldā krējuma
    • 3 karotes Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

    Glazūrai

    • 250 g svaigu gaiļbiksīšu ziedu
    • 200 g Dansukker sīrupa cukura
    • 250 ml ūdens
    • 15 g agaragara pulvera (želatīna aizvietotājs)

    Iepriekšējā vakarā vai agrāk pagatavo gaiļbiksīšu sīrupu. Svaigus gaiļbiksīšu ziedus pārlej ar 250 ml verdoša ūdens, tad atdzesē līdz 30–40 °C temperatūrai un iemaisa 200 g Dansukker Sīrupa cukura. Atstāj pa nakti ievilkties, un nākamajā rītā sīrups gatavs.

    Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc visas sastāvdaļas, ietin plēvē un atstāj ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm.

    Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C. Mīklu izklāj apaļā kūkas formā 20 cm diametrā un sabaksta ar dakšiņu. Loksni cepamā papīra saņurca, iekārto formā virs mīklas un uzber uz tās sausus zirņus (apmēram 250 g vai tā, lai pārklātu visu formu un lai mīkla cepšanas laikā neceltos. Pēc 10 minūšu cepšanas zirņus noņem un turpina cept vēl 3–5 minūtes.

    Pildījumam sakuļ kopā olas ar brūno cukuru un iemaisa saldo krējumu.

    Formā kārto nomizotus, sagrieztus rabarberus un pārlej ar krējuma maisījumu. Cepeškrāsns  temperatūru samazina līdz 160 °C. Kūku turpina cept 30 minūtes. Kad kūka gatava, to atdzesē vispirms istabas temperatūrā, tad liek ledusskapī uz 1 stundu.

    Gaiļbiksīšu sīrupu uzvāra, pievieno agaragara pulveri, padzesē līdz 65–70 °C temperatūrai un pārlej rabarberu kūkai. Atdzesē istabas temperatūrā, un tad liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Dekorē ar svaigiem gaiļbiksīšu, ābolu un ķiršu ziediem.

    Recepti sagatavojis Renārs Purmalis

    Video recepti, kā pagatavot šo kūku, noskaties mūsu Youtube kanālā!


    ;