Putukrējuma kūkas

4 gab.
Putukrējuma kūkas
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

12 mazas, apaļas vai četrkantīgas tortes pamatnes

Tortes pamatnes recepte
2 olas
50 g Dansukker smalkā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
4 ēdamkarotes kviešu miltu
sviests vai margarīns un kviešu milti formai
Dansukker smalkais cukurs kūkas apkaisīšanai

Pildījums
150 g svaigu vai saldētu ogu
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura

Garnējums
100–150 g putukrējuma
2 tējkarotes Dansukker želejas cukura Multi
100 g svaigu vai saldētu ogu
100 ml ūdens
75 g Dansukker želejas cukura Multi

Tortes pamatne
No folijas vai cepampapīra izgrieziet 35 x 15 cm loksni un ieklājiet formā.
Saputojiet olas ar abu veidu cukuru porainā masā. Pievienojiet kviešu miltus un kārtīgi izmaisiet. Iepildiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns vidū 225° temperatūrā aptuveni 5 minūtes. Uz gatavās pamatnes nedaudz uzberiet cukuru, pirms noņemat no cepampapīra. Ļaujiet atdzist.

Sagrieziet vai saspiediet ogas un sajauciet tās ar pūdercukuru. Uzklājiet ogu masu uz astoņiem kūku gabaliņiem. Pārējos kūku gabaliņus uzlieciet kā vāciņus. Stingri saputojiet putukrējumu ar želejas cukuru. Uzklājiet vai ar konditorejas šprici uzspiediet krēmu uz kūciņu malām. Garnējiet ar ogām. Uzvāriet ūdeni ar želejas cukuru un karsējiet vēl 30 sekundes. Noņemiet no plīts un ļaujiet atdzist, pirms pārlejat želejas kārtiņu ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker