Profitrolles ar vārīto šokolādes – banānu krēmu

Profitrolles ar vārīto šokolādes – banānu krēmu
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

400 g piena
75 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
75 g miltu
150 g tumšās šokolādes
20 g ruma
1 ēd. kar. kakao
4 olu dzeltenumi
2 banāni

Mīklai
125 g piena
125 g ūdens
10 g Dansukker baltā cukura
2 g sāls
100 g sviesta
150 g miltu
4 olas

Virspusei
50 g sviesta
55 g miltu
55 g Dansukker baltā cukura
1 g sāls

Plaucētā mīkla
Pienu, ūdeni, sviestu, sāli un cukuru uzvāra. Turpinot karsēt, pievieno miltus un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Noņem no plīts un, turpinot maisīšanu, pa vienai pievieno olas. Mīklu liek konditorejas maisiņā un uz cepamās paplātes izspiež valrieksta lieluma piciņas.

Virspuses mīkla
Visas sastāvdaļas samīca kopā līdz smilšu mīklas konsistencei, izrullē, cik vien plāni iespējams, un atdzesē ledusskapī. Ar nelielas glāzes vai formas palīdzību izspiež aplīšus plaucētās mīklas sagatavju izmērā (apmēram 4-5 cm diametrā). Apklāj plaucētās mīklas piciņas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī šādi: 5 minūtes 170°C, 5 minūtes 160°C, un 15 minūtes 150°C. Atdzesē un pilda ar krēmu.

Vārītais banānu šokolādes krēms
Pienu uzvāra. Olu dzeltenumus sajauc ar miltiem un cukuru un pievieno vārošo pienu. Uzvāra. Pievieno šokolādi, rumu un sakapātus banānus.

Receptes autors - Jānis Kairis
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker