Plāni griezts ananāss ar pieneņu parfē

4 porcijas
Plāni griezts ananāss ar pieneņu parfē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 svaigs ananāss
500 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
2 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
1 riekšava pieneņu ziedu
4 olas dzeltenumi
500 ml saldā krējuma (35%)
1 saišķis estragona

 

Ananāsu nomizo un sagriež šķēlēs, kārto uz šķīvja, pārlej ar sīrupu, lai nedaudz samarinējas, un pasniedz ar pieneņu parfē.

Pieneņu sīrups
Sīrupu lej katlā un uzsilda līdz 60°C, pieber svaigus pieneņu ziedus un atstāj uz 12 stundām. Kad sīrups savilcies, izkāš caur sietu. Šo sīrupu var uzglabāt arī ilgstoši, iepildot tīros sterilizētos traukos un aizvākojot, kā jebkuru vasaras ievārījumu vai sīrupu.

Parfē
Olas dzeltenumus ar 1 ēdamkaroti cukura uzputo gaisīgā masā, pievieno pieneņu sīrupu un izmaisa. Atsevišķi uzputo saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura, saputo stingras putās un, iecilājot, samaisa kopā ar kapātu estragonu, lej formā un sasaldē. Pirms pasniegšanas izņem no formas un pasniedz kopā ar ananāsu desertu.


Receptes autors – Raimonds Zommers

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker