Piparmētru un šokolādes kūka

Piparmētru un šokolādes kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Biskvītam:
5-6 olas
70 g cukura
60 g miltu
20 g kakao

Krēmam:
240 g saldā krējuma
160 g izkausētas baltās šokolādes
100 g piparmētru
30 g piparmētru sīrupa „Monin”

Cukura sīrupam:
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
80 g ūdens
40 g piparmētru

 

Olas uzputo kopā ar cukuru, piesijā miltus kopā ar kakao. Izlej cepampannā apmēram 0,5 cm biezumā un cep 7 minūtes 190°C. Ūdenī novāra svaigas piparmētras, izkāš un blenderī sasmalcina. Saputo saldo krējumu līdz blīvām putām, pievieno sasmalcināto piparmētru un sīrupu. Atsevišķi uzvāra cukura sīrupu. Šokolādes biskvītus apsmērē ar sīrupu un tad kārto pamīšus ar putukrējumu kārtās. Virspusi apber ar kakao un dekorē ar svaigām piparmētru lapām.

Receptes autore - Natālija Fleganova

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker