Piparkūku kēkss - Receptes

Piparkūku kēkss

Piparkūku kēkss
Vērtējums: (5gab.)

Sastāvdaļas

200 g olu
350 g Dansukker Farīna cukura
250 g kefīra
2 g piparkūku garšvielas
2 g kanēļa
3 g Dansukekr vaniļas cukura
100 g brūkleņu ievārījuma
350 g kviešu miltu
5 g sodas
100 g sviesta

Virskārtai:
250 g Dansukker pūdercukura
30 ml ūens vai piena
Saldētas dzērvenes

 

Sviestu ar cukuru puto, pievienojot pa vienai olai. Pielej kefīru un pievieno brūkleņu ievārījumu. Sausās sastāvdaļas sajauc kopā un iecilā maisījumā. Lej cepamajā formā, kur ieklāts pergaments, vai liek papīra keksa formiņās. Cep krāsns vidusdaļā 175°C 20 minūtes. Rotā ar glazūru un sladētām dzērvenēm.
Glazūru veido no baltā pūdercukura un ūdens vai silta piena. Šķirdumu jāpievieno ļoti pakāpeniski, lai glazūra neizveidotos pārāk šķidra.

Receptes autore - Dina Gira

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;