Piparkūku kārtainā kūka

12 šķēles 2 stundas
Piparkūku kārtainā kūka
Vērtējums: (4gab.)

Sastāvdaļas

    Putotai brūkleņu pannakotai

    • 100 g brūkleņu
    • 200 ml saldā krējuma
    • 65 g Dansukker želejas cukura “Multi”

    Piparkūku kūkai

    • 3 olas
    • 150 g Dansukker Farīna cukura
    • 150 ml rapšu eļļas
    • 135 g kviešu miltu
    • 1,5 tējkar. malta kanēļa
    • 2 šķipsniņas malta ingvera
    • 2 šķipsniņas maltu krustnagliņu
    • 0,5 tējkar. pārtikas sodas
    • 0,5 tējkar. sāls

    Karameļu glazūrai

    • 200 g skābā krējuma
    • 30-45 ml saldā krējuma
    • 8 g Dansukker pūdercukura

    Dekorēšanai

    Sagatavo pannakotu. Svaigas vai atkausētas brūklenes izberž caur sietu. Saldo krējumu kopā ar želejas cukuru “Multi” uzvāra 2-3 minūtes. Pievieno brūkleņu sulu un maisot turpina karsēt vēl 1-2 minūtes. Novieto vēsumā uz nakti.

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C un sagatavo kūkas biskvītu. Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Iemaisa eļļu. Atsevišķā traukā samaisa kūkas sausās sastāvdaļas un pievieno olu cukura maisījumam.

    Kūkas formu 18 cm diametrā ietauko un piepilda ar kūkas mīklu. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. 10 minūtes atdzesē un tad izgāž uz režģa. Pārklāj ar sausu dvielīti un ļauj atdzist pilnībā.

    Pannakotu ar elektrisko putotāju sakuļ. Kūkas biskvītu ar garu nazi sagriež trīs horizontālās šķēlēs. Šķēles kārto kūkas formā, pa vidu starp šķēlēm ieklājot pannakotas krēma kārtu.

    Karameļu glazūras sastāvdaļas sakuļ un iepilda konditorejas tūtiņā. Ar glazūru pārklāj kūku, dekorējot ar piparkūkām un svaigām brūklenēm.

    Ieteikums!  Ja izmantojat pašu ceptas vai pirktas piparkūkas, pirms kūkas dekorēšanas izdekorējiet tās ar balto pūdercukura glazūru. (Lejupielādē šablonus)

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker