Pilngraudu plācenis ar laima un rabarberu garnējumu

Apmēram 12 porcijas 1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī
Vai vēlies, lai laima pīrāgs būtu sātīgāks? Šis laima pīrāgs ar pilngraudu pamatni un rabarberu garnējumu būs tieši tāds! Svaiga un atspirdzinoša alternatīva pēcpusdienas kafijas pauzei.
Pilngraudu plācenis ar laima un rabarberu garnējumu
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

    Pilngraudu pamatnei

    • 150 g sviesta
    • 75 g Dansukker pūdercukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 150 g pilgraudu miltu
    • 60 g kviešu miltu
    • 1 olas dzeltenums

    Laima pildījumam

    • 4 olu dzeltenumi
    • 320 g skābā krējuma
    • 75 g Dansukker pūdercukura
    • 1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
    • 0,5 laima miziņas
    • 2 laimu sula

    Marinētiem rabarberiem

    • 2 rabarberu kāti
    • 200 g zemeņu
    • 95 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
    • 0,5 laima miziņa

    Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

    Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm izmēros.

    Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.

    Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.

    Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Zemenēm noņem kauslapiņas un arī sagriež gabaliņos. Pievieno muskovado cukuru  un atstāj uz 30 minūtēm savilkties.

    Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar marinētajiem rabarberu gabaliņiem.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker