Pilngraudu plācenis ar laima un rabarberu garnējumu

Apmēram 12 porcijas 1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī
Klasiskas rabarberu tartes brīnišķīga alternatīva - pilngraudu biskvīta pamatne, maigs krēma pildījums un skābena laima un rabarberu garša pilnībai.
Pilngraudu plācenis ar laima un rabarberu garnējumu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pilngraudu pamatnei

    • 150 g sviesta
    • 75 g Dansukker pūdercukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 150 g pilgraudu miltu
    • 60 g kviešu miltu
    • 1 olas dzeltenums

    Laima pildījumam

    • 4 olu dzeltenumi
    • 320 g skābā krējuma
    • 75 g Dansukker pūdercukura
    • 1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
    • 0,5 laima miziņas
    • 2 laimu sula

    Marinētiem rabarberiem

    • 2 rabarberu kāti
    • 200 g zemeņu
    • 95 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
    • 0,5 laima miziņa

    Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

    Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm vai līdzīgos izmēros.

    Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes vai, līdz cepums vidēji apcepis. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.

    Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.

    Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Zemenēm noņem kauslapiņas un arī sagriež gabaliņos. Pievieno muskovado cukuru  un atstāj uz 30 minūtēm savilkties.

    Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar marinētajiem rabarberu un ogu gabaliņiem.

     

    Alternatīva: Rabarberus un/vai zemenes izkārto uz tartes pamatnes pims krēma pildīšanas, tad pārlej krēmu un cep cepeškrāsnī atbilstoši aprakstam.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker