200 g sviesta
250 g kviešu miltu
100 g Dansukker nerafinētā niedru cukura
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
4 olas
7 g sāls
175 g Dansukker vaniļas cukura
200 g valriekstu
300 g aveņu ievārījuma
Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un sakuļ. Miltus samaisa ar sāli un vaniļas cukuru, iejauc sviesta masā, viegli apmaisa. Mīklu liek pārtikas plēvē un atpūtina ledusskapī 30 min. Valriekstus smalki sakapā.
No mīklas veido bumbulīšus, apmērcē samaisītos olu baltumos, tad apviļā kapātos valriekstos. Iespiež viducīti un iepilda aveņu ievārījumu. Cep 8 minūtes 180°C.
Receptes autore - Solvita Noze
Šo recepti sastādīja