Pildītas maizītes

apm. 25 gab.
Pildītas maizītes
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

50 g rauga saldajai mīklai
400 ml atdzesēta piena
100 g margarīna
100 ml biezpiena
1 ola
1/2 tējk. sāls
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējk. kardamona
apmēram 1200 ml kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera

Ieziešanai
ola

Pildījuma varianti:

Pildījumam ābolu maizītēm
apm. 100 g gabalos sagrieztuu ābolu
1 ēd. kar. Dansukker kanēļa cukura
100 g marcipāna

Pildījumam marcipāna maizītēm
75 g Dansukker pūdercukura (baltā vai ar šokolādes garšu)
75 g marcipāna
75 g margarīna

Pildījumam sviesta krēma maizītēm
100 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker pūdercukura (baltā vai ar šokolādes garšu)

Sadrupina raugu bļodā. Pielej pienu un maisa, līdz tas izšķīst. Iejauc olu, biezpienu, margarīnu, cukuru, sāli un kardamonu.

Pusei miltu piejauc cepamo pulveri un pievieno maisījumu mīklas bļodai. Samaisa. Pakāpeniski pievieno atlikušos miltus un mīca mīklu, līdz tā atdalās no bļodas malām. Ļauj uzrūgt zem dvieļa 30 minūtes.

Samaisa kopā izvēlētā pildījuma sastāvdaļas.

Mīklu izrullē plānā plāksnē, kuru sagriež 25 kvadrātos. Uzliek nedaudz pildījuma uz katra mīklas laukuma. Saloka kopā un uzliec uz plāts ar salaiduma vietu uz leju. Ļauj uzrūgt zem dvieļa 30 minūtes. Sakarsē krāsni līdz 225-250°C.

Cep krāsns vidusdaļā 10-12 minūtes. Uzklāj dvielīti un ļauj atdzist uz restēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker