Pīlādžu zupa ar šokolādes kūciņu, saulespuķu halvu, saulespuķu saldējumu un skābo krējumu

4 personām
Pīlādžu zupa ar šokolādes kūciņu, saulespuķu halvu, saulespuķu saldējumu un skābo krējumu
(0)

300 g sarkanvīna
500 g pīlādžu
200 g ābolu sulas
300 g Dansukker Zeltainā sīrupa

100 g skābā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker pūdercukura

50 g Dansukker Dzidrā sīrupa
100 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 tējk. sodas
200 g saulespuķu sēklu
100 g miltu

90 g tumšās šokolādes
1 ola
4 ēd. kar. kviešu miltu
4 ēd. kar. Dansukker Brūnā niedru cukura

300 g saldā krējuma
200 g saulespuķu sēklu
100 g Dansukker cukurbiešu cukura

 

Pīlādžu zupa
Katlā lej sarkanvīnu, novāra ½, pievieno 3 reizes noblanšētus pīlādžus, ābolu sulu, Zeltaino sīrupu un vāra 10 minūtes. Sablenderē un izberž caur sietu, pasniedz.

Tecināts skābais krējums
Skābam krējumam pievieno pūdercukuru, samaisa un liek uz marles, ļaujot notecēt liekajam šķidrumam (aptuveni 12 stundas), pasniedz.

Saulespuķu halva
Katlā savāra dzidro sīrupu un cukuru līdz viendabīgai masai. Iegūtajam sīrupam pievieno sodu, sablenderētas saulespuķu sēklas un apceptus miltus, samaisa un ļauj atdzist. Veido formu un pasniedz.

Tumšās šokolādes kūciņa
Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno olu, iesijā miltus un pievieno cukuru, samaisa, liek kēksa formiņās un cep cepeškrāsnī 180°C aptuveni 15 minūtes, atdzesē un pasniedz.

Saulespuķu saldējums
Katlā lej saldo krējumu, cukuru un vāra, līdz cukurs ir izkusis. Pievieno apceptas saulespuķu sēklas, nedaudz sablenderē un liek saldēties saldējuma mašīnā, pasniedz.

Receptes autors - Raimonds Zommers