Persiku kūka

6 porcijas
Persiku kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas


Mīklai
300 g kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
150 g sviesta vai margarīna
1 ola

Pildījumam
2 olas
250 g vājpiena biezpiena
2 ēd. kar. kartupeļu cietes
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
6 persiku pusītes

Ieber traukā miltus un cukuru. Taukvielas sasmalcina nelielos gabaliņos, ieber traukā un iestrādā miltos, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olu un maisa, līdz masa atkal viendabīga. Ieklāj mīklu cepamformā aptuveni 25 centimetru diametrā. Ieliek to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Cep pamatni cepeškrāsnī 200°C 10 minūtes.

Izmantojot formiņu, izveido no persiku pusītēm sirsniņas. Atlikumu sagriež mazos gabaliņos.

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar biezpienu, kartupeļu cieti, pūdercukuru, vaniļas cukuru un persiku gabaliņiem. Saputo olu baltumus ar smalko cukuru cietā masā un iemaisa biezpiena un persiku maisījumā. Ielej formā. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 15 minūtes. Virs pildījuma uzliek persiku sirsniņas.

Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu; var pievienot nedaudz putukrējuma.

Šo recepti sastādīja

Dansukker