Persiku ievārījums

2 stundas
Persiku ievārījums
(0 )

Sastāvdaļas

1 kg aveņu
1 kg persiku
1 kg Dansukker Ievārījumu cukura


Noskalo avenes un sajauc tās ar pusi no paredzētā cukura daudzuma. Maisot avenes uzvāra un pēc tam turpina vārīt vēl 2 minūtes. Noņem katlu no uguns un rūpīgi noņem ievārījumam putas.

Nomizo persikus, atbrīvo tos no kauliņiem un sagriež mazos gabaliņos. Sajauc persikus ar atlikušo daļu cukura un maisot vāra aptuveni 5-10 minūtes. Vārīšanas laiku nosaka pēc tā, cik gatavi ir persiki. Noņem katlu no uguns un rūpīgi noņem ievārījumam putas.

Iepilda burkās pāris centimetru kārtā vienu no sagatavotajām masām. Atdzesē un ievieto ledusskapī, lai tā sacietē. Uz sacietējušās kārtas iepilda burkās pāris centimetru biezumā otru sagatavoto masu un atkal ievieto ledusskapī. Atkārto šo procedūru tik ilgi, kamēr burkas ir piepildītas. Aizvāko tās un uzglabā vēsā vietā.

 

Tā var pagatavot arī citus ievārījumus, nomainot avenes un persikus pret citiem augļiem vai ogām, kas sader kopā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker