Pavlova ar aveņu krēmu

Apmēram 8 porcijas. 2 stundas
Cienā viesus ar gardu un elegantu Pavlovas kūku ar aveņu krēmu. Deserts, kas būs kā divu garšu apvienojums - saldā Pavlovas kūka un atspirdzinošais aveņu krēms.
Pavlova ar aveņu krēmu
(0)

    Pavlova

    • 4 olu baltumi
    • 200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 1 ēdamkar. kukurūzas miltu
    • 1 tējkar. ābolu etiķa

    Aveņu krēms

    • 250 g aveņu
    • 1 ola
    • 120 g Dansukker Ievārījuma cukura
    • 25 g sviesta istabas temperatūrā

    Dekorēšanai

    • 300 ml saldā krējuma
    • Svaigas avenes

    Cepeškrāsni noregulē uz 125°C.

    Olas kopā ar pusi no cukura daudzuma saputo stingrās putās. Pēc piecu minūšu putošanas pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru. Turpina putot vēl piecas minūtes.

    Uzmanīgi iecilā kukurūzas miltus un iemaisa ābolu etiķi. Masu ar karoti piciņās liek uz cepampapīra un izveido aplīšus. Cep apmēram 90 minūtes. Cepeškrāsni izslēdz, bet bezē atstāj krāsnī, līdz tā atdziest.

    Sagatavo aveņu krēmu. Avenes izberž caur sietu, atdalot kauliņus. Olas saputo un iemaisa aveņu masā. To vēlreiz izberž caur sietu, pievieno ievārījuma cukuru un maisot uzvāra.

    Katliņu noņem no plīts un pievieno sviestu. Aukstā ūdens peldē ar elektrisko putotāju kuļ, līdz krēms atdzisis. Gatavu lej tīrā burciņā, aizvāko un atdzesē.

    Saldo krējumu saputo. Kūciņas liek uz šķīvīšiem. Uz katras ar karoti liek putukrējumu, aveņu krēmu un svaigu aveni.