Pasta ar Gorgonzolas sieru, karamelizētiem valriekstiem un bekonu - Receptes

Pasta ar Gorgonzolas sieru, karamelizētiem valriekstiem un bekonu

Klasiska pastas recepte vienreizējā, itāliskā mumbieru un gorgonzolas mērcē.
Pasta ar Gorgonzolas sieru, karamelizētiem valriekstiem un bekonu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

150 g plakano nūdeļu (pastas)

Mērcei

100 g Gorgonzolas siera

100 g piena

1 tējk. miltu

30 g sviesta

Sāls, pipari

 

Puse bumbiera

4 tējk. Dansukker Brūnā niedru cukura

40 g valriekstu

2 tējk. ūdens

40 g bekona

 

Nūdeles liek verdošā sāls ūdenī un vāra pusgatavas jeb al dente. Ja uz paciņas rakstīts - 10 min, tad vāra 6 min.

Katliņā izkausē cukuru, līdz tas brūns. Pievieno karstu ūdeni un sasmalcinātus valriekstus. Vāra, līdz tie karamelizējās, tad izklāj uz pergamenta atdzesēt. Bumbieri uz restēm cepeškrāsnī grillē 250 °C aptuveni 5 minūtes, līdz tas kļūst zeltains. Bekonu apcep uz pannas kraukšķīgu.

Katliņā izkausē sviestu, līdz tas sāk burbuļot. Pievieno miltus, apbrūnina, tad, intensīvi maisot, pievieno pienu. Kad mērce sāk biezēt, pievieno Gorgonzolas sieru un izmaisa. Mērcē liek pusvārītās nūdeles un maisot karsē, līdz pasta gatava. Servē, dekorējot ar grilētiem bumbieriem, karamelizētiem valriekstiem un bekona šķēlēm.

 

Receptes autore - Liene Zemīte.

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;