Paprikas un ābolu ievārījums ar čili un dzērvenēm

Paprikas un ābolu ievārījums ar čili un dzērvenēm
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 kg sarkanās paprikas
1 kg skābu ābolu
2–4 čili pipari (ja liek četrus, ievārījums iznāk ļoti ass)
0,5 l dzērveņu
500 g Dansukker baltā, smalkā cukura
5 smaržīgie pipari
1/3 tējk. koriandra
7 krustnagliņas

 

Paprikai un čili pipariem izņem sēklas, sagriež mazos gabaliņos. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež gabaliņos. Visu liek bļodā, uzber cukuru, samaisa un atstāj ledusskapī, lai sasulojas – apmēram trīs stundas. Ik pa laiciņam izņem un apmaisa. Pēc tam liek vārīties uz nelielas uguns zem vāka. Kad āboli sāk šķīst, noņem no uguns un sablenderē. Pievieno krustnagliņas, smaržīgos piparus un koriandru.

Attīrītas dzērvenes pievieno āboliem un izmaisa. Vāra uz mazas uguns zem vāka, ik pa laiciņam apmaisot, līdz dzērvenes sāk šķīst. Beigās ogas var atstāt tādas, kādas ir, bet var visu sablenderēt līdz viendabīgai konsistencei. Garša būs interesantāka ar veselām ogām.

Receptes autore – Nataša Rogova

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker