Panna Cotta (pamata recepte)

4 porcijas 15 minūtes
Panna Cotta (pamata recepte)
Vērtējums: (26gab.)

Sastāvdaļas

  • 500 ml saldā krējuma
  • 100 g Dansukker želejas cukura „Multi”
  • 5 g (tējkarote) vaniļas cukura

Garšvielas pēc izvēles:

  • šķispniņa malta kardamona vai
  • 1 kanēļa standziņa vai
  • 1 anīsa zvaigznīte
  • vai citas

Mērcei

  • 500 g (1 l) zemeņu vai citu ogu, svaigu vai atkausētu
  • 2 tējk. saberztu zaļo piparu graudu vai citu garšvielu pēc izvēles
  • 2 ēd. kar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Saldo krējumu kopā ar kanēļa standziņu un kardamonu uzvāra. Pievieno želejas cukuru "Multi" un vāra 30 sekundes. Caur sietiņu masu salej 4 glāzēs vai bļodiņās. Līdz pasniegšanai atdzesē ledusskapī. Želeja sāk biezēt pēc uzvārīšanas, atdzesējot. Deserta trauciņos ielieta tā sastingst 15-20 minūšu laikā.

Zemenes sagriež gabaliņos, pievieno zaļo piparu graudus, cukuru un uzvāra. Nedaudz atdzesē. Pirms pasniegšanas pārlej desertam.

Šo recepti sastādīja

Dansukker