Pankūkas ar piena pilēm, lāceņu ievārījumu un uzputotu karsto bezē

4 personām
Pankūkas ar piena pilēm, lāceņu ievārījumu un uzputotu karsto bezē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

3 olas
100 g miltu
½ tējk. sāls
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā sīrupa
100 ml piena
Eļļa cepšanai

300 g lāceņu
150 g Dansukker Ievārījuma cukura

300 g piena
250 g Dansukker cukurbiešu cukura
5 l šķidrā slāpekļa

1 olas baltums
50 g Dansukker cukurbiešu cukura
25 g ūdens

200 g šokolādes dekorēšanai

 

Pankūkas
Olas samaisa ar miltiem, sāli, sīrupu un pienu, līdz veidojas viendabīga masa bez kunkuļiem. Cep plānas pankūkas, veido formu un pasniedz.

Lāceņu ievārījums
Lācenes liek katlā un pārber ar Ievārījuma cukuru, vāra, ik pa laikam apmaisot, atdzesē.

Piena piles
Pienam pievieno cukuru un maisa, līdz tas izkūst, lej pudelītē un pilina šķidrajā slāpeklī, līdz piles ir pilnībā sasalušas.

Karstais bezē
Olas baltumu puto stingrās putās. Tikmēr savāra cukuru ar ūdeni, līdz veidojas biezs sīrupveida šķidrums. Šo sīrupu karstu lēni lej gandrīz uzputotā olas baltumā un turpina kult līdz olas baltums kļūst pilnīgi stingrs, pasniedz.

Šokolādes dekors
Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē, pilda konditorejas maisā, izspiež figūras uz cepamā papīra, atdzesē, dekorē.

Receptes autors - Raimonds Zommers

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker