Sastāvdaļas
300 g ķirbja (iztīrīta un nomizota)
2 olas
50 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 ml kefīra
100 g kaltētu ogu (ķirši, dzērvenes, fizālis vai citas)
1 tējkar. cepamā pulvera
200 – 250 g kviešu miltu
Augu eļļa cepšanai
Instrukcijas
Ķirbi sarīvē uz vidēji smalkas rīves. Ja ķirbis ir ļoti sulīgs, lieko sulu nolej. Olas uzputo un pievieno sīrupu. Tumšais cukura sīrups piešķirs karameļu garšu, kas īpaši sader kopā ar ķirbi. Olu un sīrupa masai pievieno kefīru, ķirbi, ogas un visu izmaisa. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Ļauj masai atpūsties un miltiem uzbriest. Pannā ielej eļļu, uzkarsē un cep pankūkas 5-7 minūtes no katras puses, līdz zeltainas.
Receptes autore - Rita Stramkale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.