Panettone

Panettone
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

125 g silta ūdens

1 ola

75 g salda krējuma

35 g Dansukker baltā smalkā cukura

Šķipsniņa Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Puse citrona

350 g miltu

70 g rozīņu

40 g sviesta

10 rauga

Raugu sajauc ar tējkaroti cukura, pievieno siltu ūdeni un maisot izšķīdina. Pievieno aptuveni 200 g miltu, pārklāj ar tīru dvielīti un noliek siltā vietā uzraudzēt aptuveni 40 minūtes.

 

Olu saputo ar atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, pievieno izkausētu sviestu, citrona miziņu, pievieno siltu saldo krējumu, rozīnes.

 

Masas savieno un liek ietaukotās formiņās aptuveni līdz pusei, novieto siltā vietā uz 30 min uzrūgt. Panettone uzrūgusi, kad masa formiņā ir dubultojusies. Liek cepeškrāsnī 180°C uz 35-40 min, cep, līdz masa nelīp pie kociņa.

 

Receptes autore - Liene Zemīte.

 

 

Panettone ir Lieldienu un Ziemassvētku saldā maizīte, ko cep Itālijā.

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker