Olu krēma kūciņas ar vaniļas un apelsīnu garšu “Canelle”

Olu krēma kūciņas ar vaniļas un apelsīnu garšu “Canelle”
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

Brīnišķīgas mazās franču deserta kūciņas
20 kūciņas 4.5 cm diametrā

50 g sviesta
500 ml piena
1 tējkar. jūras sāls
1/2 tējkar. vaniļas ekstrakta
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
240 g Dansukker pūdercukura
90 g miltu
2 olas
2 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. tumšā ruma
1 ēdamkar. Dansukker cukurniedru sīrupa
1 apelsīna miziņa (rīvēta)
25 g sviesta un 25 g bišu vaska formiņu ieziešanai.

1. diena:
Katliņā iejauc sviestu, pienu, sāli, vaniļas ekstraktu un vaniļas cukuru. Uzvāra un atstāj atdzist.
Bļodā iesijā miltus un pūdercukuru.
Olas un to dzeltenumus sakuļ ar dakšiņu.
Olas pievieno miltu un cukura maisījumam un, maisot ar silikona lāpstiņu uzmanīgi, palēnām lej klāt pienu. Ja masa veidojas kunkuļaina, to izkāš.
Pievieno rumu, sīrupu un apelsīna miziņu.
Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj vismaz uz 24 stundām ledusskapī.


2. diena:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250°C temperatūrai.
Sviestu un bišu vasku bļodiņā izkausē zemā temperatūrā. Cepamās formiņas uz mirkli ieliek cepeškrāsnī, lai uzsilst (citādi uz to malām salips pārāk daudz bišu vaska). Izkausēto masu lej pirmajā formiņā, izlaista pāri visām malām, tad pārlej nākamajā formiņā, un tā, līdz visas formiņas ir ieziestas. Pēc tam formiņas apgāž augšpēdus, lai liekais vasks iztek ārā, un atstāj uz 10 minūtēm sastingt.
Trauciņus sakārto uz cepešpannas. Krēma maisījumu salej trauciņos, atstājot 5 mm rezervi.
Cepešpannu liek uzkarsētajā krāsnī, un temperatūru samazina līdz 175°C.
Cep 60-90 minūtes. Vienu kūciņu izņem no cepeškrāsns un izgāž no formiņas. Ja tā izskatās blāva, atstāj pārējās kūciņas cepties uz vēl neilgu laiciņu. Kūciņām ir jābūt zeltainām no ārpuses un mazliet krēmīgām iekšpusē. Gatavās kūciņas izņem no formiņām un izkārto brīvi tā, lai tās savstarpēji nesaskartos un nesabojāto kraukšķīgo virskārtiņu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker