Olbaltuma kūka ar Farīna cukuru, konjaku un marcipāna biskvītu

1,2 kg
Olbaltuma kūka ar Farīna cukuru, konjaku un marcipāna biskvītu
Vērtējums: (7gab.)

Sastāvdaļas

250 g olas baltumu
500 g Dansukker baltā smalkā cukura
110 g marcipāna
20 g miltu
45 g Dansukker baltā smalkā cukura
2 olu baltums
75 g sviesta
85 g Dansukker Farīna cukura
40 g konjaka
100 g vārītā krēma
40 g kakao

 

Saputo olas baltumus ar cukuru, sadala divās daļās. Katru porciju izklāj plānā biskvīta kārtā un kaltē 90°C pusotru stundu.

Marcipānu, miltus, cukuru, olas baltumus sastrādā viendabīgā masā un plāni izsmērē uz cepamā papīra. Cep 175°C 9 minūtes.

Krēmam sviestu saputo ar sīrupu un Farīna cukuru. Beigās ieputo konjaku. Pagatavotajam sviesta krēmam pievieno gatavu vārīto krēmu.

Uz izceptās olbaltuma kārtas smērē krēmu, tad liek marcipāna biskvītu, krēmu un otro olbaltuma kārtu. Virspusē no krēma veido vilnīšus un pārkaisa ar kakao.

Receptes autore - Solvita Noze

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker